Фахівці з університету Міннесоти та університету Лідса рекомендують урізноманітнити раціон сухофруктами. Основний наголос вони пропонують робити на курагу, сушені яблука, фініки, інжир, родзинки, кишмиш і чорнослив.
За словами учених, ці продукти багаті на розчинну клітковину і мають низький глікемічний індекс (показник, що відбиває, з якою швидкістю їжа розщеплюється в організмі та перетворюється на глюкозу). Усе це дозволяє сухофруктам запобігати розвитку різних розладів обміну речовин.
Дослідження показали, що в сухофруктах багато біологічно активних сполук, вітамінів і мінералів, що дарують цим продуктам антиоксидантні властивості і здатність пригнічувати розвиток раку, серцево-судинних хвороб і внутрішнього запалення.
Сухофрукти вже включено до списку рекомендацій для харчування в Аргентині, Австралії, Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Швеції, Англії і США, повідомляє MEDdaily.
Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter
Коментар буде опубліковано після модерації
Коментарі
коментарів немає