Про це ідеться у повідомленні Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Одним із факторів ризику, який може легко спричинити суттєві коливання обсягів експорту свинини, є наявність фактично одного зовнішнього ринку реалізації — Російської Федерації. Так, сьогодні 98% експортних відвантажень свинини спрямовується до Росії», — стверджує директор аналітичного агентства «УКАБ AgriSurvey» Тарас Гагалюк.

Одночасно зниження експорту супроводжується зростанням імпорту свинини в Україну.

Якщо порівнювати обсяги імпорту за травень-липень 2011 року з обсягами першого кварталу, то імпорт зріс на 220%, з 9,4 тис. тонн до 20,8 тис. тонн, відзначають в УКАБ.

Особливо суттєве збільшення імпорту свинини спостерігалося в липні — 234% у порівнянні з червнем (зростання на 131% у порівнянні з липнем 2010 року).

«Характерним є те, що ми активно імпортуємо не лише м’ясо свинини, а й навіть такий здавалося б „традиційний“ для України продукт, як сало», — зазначив Гагалюк.

Основними постачальниками сала в Україну є країни ЄС: Польща, Німеччина та Нідерланди.

Джерело: 24tv.ua

Джерело: