Табір "Супутник" у селі Світязь Шацького району вразив журналістів розвагами, які тут пропонуються дітям. На дискотеках переважна частина пісень російськомовні, ставлять гурти типу "Руки вверх". Окрім того, тут вожаті грають з дітьми в ігри чомусь знов таки російською мовою.

Читайте також: Як у Луцьку проходила прихована агітація в "день тиші" перед виборами до ВР (фото, відео)

"Отакі діла. Діскатєка. Проходимо повз дитячий табір, бачимо групу дітей 10-13років без вожатої, граються, усі україномовні. Так приємно! Аж коли повертається до них вожата і вони продовжують гру вигукуючи "Эта, эта, эта, а любимая вот эта". Русифікація? Педагоги волинського табору "Супутник" вирощують малоросів?

Завітали до них. Директор стверджує, що у кожного своя суб'єктивна думка стосовно мови", – пише Андрій Павленко.

"...и целуй меня везде 18 мне уже...

Не думала, що почую цей нафталін, проходячи повз дитячий табір на Волині, але тут в таборі обласної організації профспілки працівників освіти (!), і науки (!) своя атмосфера. Директор стверджує, що кожен має право на свої смаки і що він взагалі тут нічого не вирішує. А ми з Андрієм ходили і думали звідки навколо стільки малоросів.

Все ніяк не можу заспокоїтися. Згадую дискотеки свого дитинства Бон Джові, Ейс ов Бейс, Ганз н Роузез, Доктор Албан простигосподи, рання Білик та вся Територія А, а до неї зірки Червоної Рути. Так, звичайно, "піду купатись у річці глибокій, шукати будуть не скоро знайдуть" не інтелектуальна матерія, але вчорашнє "і целуй мєня вєздє", замішане з єбоєм і хохлоклоунадою "ТІК"а це шото зовсім сумне. Де Бон Джові? Він же до сих пір співає!

Пройшли повз той табір ще раз. Одні вивчають українську кричалку про свій загін, якийсь чомусь називається "Молодьож", а інші вчать хором текст "а я не Лєна, я Яна". Ну штош" – зазначає ведуча відомого шоу Рагу.лі Тетяна Микитенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook