В Україні є два види добавок — дозволені (їх близько 300 видів) і заборонені (їх лише 5 — Е121, Е 123, Е240, Е924-бромат калію і Е924 — бромат кальцію).
Нещодавно Кабмін вирішив звести до мінімуму кількість шкідливих продуктів на прилавках магазинів тим, що запропонував ввести заборону на різні харчові добавки, зокрема барвники, емульгатори, стабілізатори, ароматизатори та консерванти. Також влада хоче створити мережу лабораторій для перевірки якості продуктів.

Правда, не всі хімічні добавки можна виявити лабораторним методом. Погане технічне забезпечення, низький рівень фінансування — все це негативно позначається на ситуації. Так, аналіз однієї харчової добавки коштує від 100 до 500 грн.

У середньому за рік пересічний українець разом з їжею вживає до 3 кілограмів хімічних речовин.

Джерело:vkurse.ua