Дослідження зразків молока з ринків столиці виявили в усіх з них кишкову паличку. Слід пам’ятати, що молочні продукти на ринку не обов’язково натуральні, якісні та свіжі. На підтвердження цьому — результати дослідження Центру споживчих експертиз «Тест», які показали, що далеко не весь сир з ринку можна вживати, а молоко необхідно кип’ятити.

Про це розповів керівник Центру Валентин Безрукий, пише Kievpress. «Ми протестували 4 зразки домашнього молока і сиру, а також 15 видів „російського“ сиру, 5 з яких купили в супермаркетах, а 10 — на ринках: Деміївському, Володимирському, Борщагівському та Лісовому. На щастя, сальмонелу в молочних продуктах, куплених на ринках, не знайшли. Однак у всіх зразках молока з ринку виявили кишкову паличку. Також кишкову паличку знайшли в одному з сирів „від бабусь“.

Тут вже ситуація дещо гірша, оскільки перекип’ятити сир, на відміну від молока, не вдасться», — розповів експерт. «Радує, що вся продукція на ринку була свіжа.

Антибіотики, соду або аміак, які додають у молоко, щоб воно не так швидко псувалося, ми не знайшли. Однак жирності, як для справжнього домашнього молока, в деяких зразках замало. Схожа ситуація склалася і з сиром.

Тим більше, що ціни на ринку майже такі ж, як і в супермаркетах», — зазначила керівник відділу тестувань Ніна Кільдій.

Джерело: Gazeta.ua