По-корейськи.

Відчувши наближення застуди, у Кореї заварюють імуностимулюючий чай з імбиром. Завдяки 10 противірусним компонентам імбирний корінь перешкоджає проникненню інфекції в організм.

Імбирний напій. Для однієї великої чашки знадобляться 4 горошини чорного перцю, 4 штучки кардамону, 3 гвоздички, імбир і кориця на смак. Подрібніть прянощі в ступці або кавомолці. Налийте в емальовану каструлю 280 мл ледь теплої води, покладете спеції, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 20 хвилин. Наприкінці додайте дрібку чорного чаю, трохи молока і чайну ложку меду.

По-французьки.

Співвітчизники Мопассана і Гюго, коли здорові, п‘ють вино, а застудившись, переходять на мінеральну воду місцевого розливу — «Баду», «Евіан», «Перрье», «Віші», «Сен-Йорр», «Віттель». Французи вважають, що інфекцію потрібно в буквальному сенсі «вимити» з організму. Візьміть цю раду на озброєння. Запальний процес сприяє закислению внутрішнього середовища, нейтралізувати цей ефект допоможе мінералка без газу з лужних джерел — «Боржомі», «Єсентуки-4», «Славяновская», "Смирновская","Саїрме","Джермук","Поляна Квасова".

По-ізраїльськи.

При застуді тут п’ють гарячий курячий бульйон. Завдяки вмісту в ньому амінокислоти — цистеїну, він зменшує виділення слизу, а пара зволожує порожнину носа, знімає набряк слизової оболонки і закладеність придаткових пазух. Однак результати останніх наукових досліджень свідчать: курячий суп зціляє від нежиті в 3 рази ефективніше бульйону. Він збагачений вітамінами і мінеральними солями цілющих овочів — картоплі, цибулі, моркви, що діють як потужний противірусний комплекс.

По-російськи.

Є й у нас свої випробувані засоби: цибуля, часник, відвар липового цвіту й малини, гаряче молоко з медом ... Однак російські лікарі рекомендують при настанні грипу та ГРВІ використовувати і високоефективні лікарські засоби.

За словами лікарів, восени і взимку особливо важливо вживати багато різноманітних яскравих рослинних продуктів, які забезпечують організм фітонутрієнтами і важливими імуностимулюючими вітамінами і мінералами. Люди, які регулярно їдять фрукти, отримують в два рази більше вітаміну С, майже на дві третини більше вітаміну А, на 47% більше вітаміну Е, на 20% — цинку і на 16% більше селену.

Фахівці рекомендують щоб уникнути зимових хвороб не просто частіше мити руки, а й їсти фрукти і овочі. Згідно з їхніми рекомендаціями, необхідно збагатити свій раціон і вибирати менш знайомі й звичні рослинні продукти, які найчастіше містять більше речовин, що зміцнюють імунітет. Наприклад, спробувати поєднувати в харчуванні сочевицю, гриби і шпинат — така комбінація максимально багата цинком і селеном. Без фізичних вправ, нехай і слабкої інтенсивності, неможливо перемогти грип та застуду, підкреслюють медики — займатися спортом треба хоча б по чуть-чуть, але протягом усього тижня. Також імунологи радять пити більше рідини -це не тільки просто корисно для загального здоров’я, але і особливо важливо, щоб уникнути застуди.

І, звичайно, в будь-якій країні і на будь-якому континенті воліють не лікувати хворобу, а попередити її. А для цього загартовують організм, раціонально харчуються і підвищують імунітет.

Джерело: vkurse