Новообраний президент Володимир Зеленський прагне пройти процедуру інавгурації 19 травня. Однак Петро Порошенко і його політичні союзники виступають проти цього, побоюючись розпуску парламенту і хочуть відтягнути інавгурацію до 28 травня – тоді нібито Зеленському буде вкрай важко розпустити парламент.

Читайте також: У Верховній Раді з'явилася постанова із датою інавгурації Зеленського

У Порошенка відзначають, що 19 травня – поганий день для інавгурації Зеленського, адже на це число припадає День пам'яті жертв політичних репресій. І тому це нібито  аморально.

Проте, в цей же день в Україні відзначається день Європи, який минулоріч святкували 3 дні поспіль із фестивалями і коцертами. І, що найцікавіше, Петро Порошенко та Володимир Гройсман були активними учасниками урочистостей і веселились разом з усіма.

Відтак, мова про недоречність інавгурації від штабу Порошенка – це лукавство і чергова спроба очорнити ім'я Зеленського, виставивши його "не патріотом".

Читайте також: "І таке буває": поруч із Порошенком зомліла дівчина-солдат (відео)

Кричущу брехню від Порошенка і компанії відзначив Андрій Герус, раніше оголошений членом команди кандидата в Президенти Володимира Зеленського з енергетики.

"Третя субота травня – день Європи в Україні. Минулого року святкування дня Європи розтягнулося на 18-20 травня. Були фестивалі, змагання, турніри, концерти, в тому числі організовані міністерствами та різними держадміністраціями. Багато із тих концертів проходили і у день пам`яті жертв політичних репресій – 20 травня 2018 року. Ніхто із сьогоднішніх моралізаторів не були помічені у спробах зупинити святкування та музичні концерти. Жодних фейсбук-постів, жодних заяв.

А от для процедури демократичної зміни Президента їм цей день поганий.

Вчасно одягнути вишиванку, пустити фальшиву сльозу, показово поцілувати прапор, з надривом прокричати патріотичний лозунг, на хайпі зачекінитися з Богом у потрібній церкві – поширені риси деяких сьогоднішніх "політичних еліт". При цьому паралельно такий "патріот" пробує щось у своєї держави вкрасти чи продати якесь рішення проросійському олігарху. Патріотів у владі багато, а от Україна чомусь найбідніша та найбільш корумпована краіна Європи – як же так?" – зазначив Герус у facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook