Вода з-під крана становить для українців не безпеку. Про це в черговий раз заявляють експерти. Наразі вони довели, що використання води з під крану сприяє виникненню онкологічних захворювань. Виною всьому є хлор.

«Це (вода з-під крана — ред.) дійсно онкологічна загроза для населення. Це вода для технічного використання — душа прибирань і т.д», — зазначає директо Національного інституту раку Ігор Щепотін.

Дніпропетровські науковці після наймасштабніших досліджень довели — від Києва до Херсона з кранів українців течуть трохи очищені стоки. І щороку в цей суп з органіки додають дедалі більше хлору.

«Ви намагаєтеся зробити чай, зварити борщ, і в результаті виходить, що є органіка, є хлор і це кипить як реактор. Утворюються речовини, які вміщують хлор, вони дуже канцерогенні і дуже небезпечні для людини», — розповідає академік Академії інженерних наук Володимир Гончаренко.

Якщо слизові оболонки стравоходу, шлунка, кишківника весь час контактують із канцерогенними речовинами, це рано чи пізно дасть про себе знати пухлиною органів травної системи, кажуть фахівці. І це науково та статистично доведений факт. Країни з поганою екологією, а особливо низькою якістю води — лідери з онкозахворювань органів травлення. І якщо 10 років тому вважалося, що звичайне кип’ятіння робить воду кращою, нині навіть після термічної обробки водопровідна вода питною не стає.

Онкологи та науковці в один голос кажуть — пити або готувати на воді з-під крана в Україні не можна. Нині вона не просто забруднена, а токсична.

Джерело: ТСН