Тиждень тому прем’єр Микола Азаров був вражений, дізнавшись, що у дитячих сосисках є соя, а замість м’яса чимало виробників продають українцям воду. Журналісти ТСН вирішили перевірити, чи справді українська ковбаса гірша за імпортну і купили кілька зразків навмисно не з дешевих, бо ціна, нібито, напряму пов’язана з якістю.
Результати перевірки в «Укрметртестстандарті» показали, що половина із шести продуктів цілком відповідали українським стандартам безпеки та якості харчів. Це українські сосиски торгівельної марки «Ятранчик», німецька ковбаса «Гурман у пармезані» та іспанська сиров’ялена ковбаса «Фует Екстра».
Натомість вразила відхиленням від стандартів розрекламована білоруська продукція, що нібито виробляється за радянським держстандартом. Як виявилось, у ній замало білка і забагато води, також ковбаса містить заборонений в Україні штучний барвник «понсо».
Журналісти також перевірили підприємство «Візит» у містечку Узин Київської області, яке за словами голови Держспоживінспекції України Сергія Орєхова, отримало припис про повну зупинку виробництва.
Керівник складу та працівники підприємства запевнили, що виробництво ніхто не зупиняв, а підприємство не закривали.
Експерти «Укрметртестстандарту» нині радять українцям більше довіряти відомим маркам. Проте, як виявила експертиза, ціна плюс бренд не завжди дорівнює якість. Наприклад, в українській «Лікарській» ковбасі марки «Дружба народів» був виявлений такий же заборонений барвник, що і в білоруській. А у Дрогобицькій ковбасі «Скворцово» експерти знайшли сою та надлишок води.
Позитивним висновком експерименту можна назвати те, що жоден зі закуплених зразків не містив ГМО.
Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter
Коментар буде опубліковано після модерації
Коментарі
коментарів немає