20 червня, віряни вшановують святого мученика Феодота. До вашої уваги традиції та прикмети в цей день – дізнайтеся, що можна і не можна робити!

Читайте також: Скільки українці матимуть вихідних у червні

Дата 20 червня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами, повідомляє РадіоМаксимум.

Яке сьогодні релігійне свято

За релігійним календарем сьогодні, 20 червня, відзначають день Святого мученика Феодота, котрий жив в Анкирі Галатійській у III столітті. Він відрізнявся особливою добротою і чуйністю. У розпал гоніння за імператора Диоклітіані (284-305) він забезпечував християн усім необхідним і надавав їм притулок у своєму будинку, де таємно здійснювалися богослужіння. Святий Феодот відвідував християн-в'язнів у темницях, викупляв їх, з побожністю хоронив тіла мучеників, кинуті на поживу звірам.

Одного разу він витягнув з води і поховав тіла семи святих мучениць, втоплених в морі. Про це донесли правителеві. Відмовившись принести жертву ідолам і викривши язичницькі помилки, святий Феодот сповідував істинну віру в Христа, за це його піддали жорстоким мукам і усікли мечем (303 року). Тіло святого мученика хотіли спалити, але буря, що піднялася, перешкодила це виконати і його віддали християнському похованню.

Читайте також: Трійця-2019: коли відзначати, скільки відпочивати, історія, традиції, прикмети

Іменини: хто святкує День ангела

20 червня, іменини відзначають власники таких імен: Олександр, Ганна, Богдан, Борис, Валентин, Василь, Володимир, Григорій, Зінаїда, Іван, Максим, Марія, Михайло, Микола, Павло, Петро, Тарас, Федір. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Народні прикмети і традиції

– Дощ 20 червня до поганого врожаю зернових

– На Федота день ясний та сонячний – до багатого врожаю

– Грім 20 червня обіцяв тривалу негоду

Читайте також: Вихідні в травні 2019: скільки будуть відпочивати українці

– Якщо на Федота грім переходить з місця на місце і чується з різних сторін – найближчим часом варто чекати похолодання та граду

Що не можна робити сьогодні

– 20 червня не слід лихословити та сваритися з рідними, аби не накликати біди;

– Не бажано у цей день думати про щось погане;

– Не варто у цей день відлежуватися на боці, адже так може ціле літо пройти;

– Не гоже у цей день сумувати та тужити.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook