В рамках реалізації проекту „Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні” (ДІАЛОГ) відбулось зЗахід відбувся за участю начальників управлінь/відділів культури, охорони культурної спадщини, керівників комунальних закладів культури міст-членів АМУ з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Рівненської, Тернопільської, Одеської, Хмельницької, Чернівецької та Чернігівської областей.

У засіданні Секції взяв участь перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів виступила з доповіддю на тему: «Луцьк у європейському культурному просторі». Присутнім продемонстрували презентаційний фільм про Луцьк.
Експерт Аналітичного центруАМУ В.Карабутова проінформувала про позицію Міністерства культури України щодо проблемних питань у діяльності органів місцевого самоврядування у сфері культури та охорони культурної спадщини. Зокрема, представила оприлюднені на сайті Мінкульту основні проекти нормативно-правових актів, що перебувають на розгляді у профільних Комітетах Верховної Ради.

Відбувся обмін досвідом роботи працівників управлінь культури щодо інноваційних форм діяльності закладів культури, проведення мистецьких акцій, організації охорони культурної спадщини.
Учасники засідання Секції відвідали Луцький замок, історико-культурний заповідник, музей Волинської ікони, музичні школи, Палац культури міста Луцька; отримали яскраві враження від концерту заслуженого народного ансамблю пісні і танцю «Колос».

За результатами засідання Секції визначено пріоритетні напрямки розробки нормативно-правових актів у сфері культури, зокрема, щодо  затвердження соціальних стандартів надання послуг у сфері культури; скасування процедури тендерних закупівель книг, періодичних видань, іншої літератури для бібліотечних закладів; розробки методики визначення розміру фінансового забезпечення надання послуг у сфері культури; затвердження штатних розкладів для закладів культури комунальної форми власності; зміни порядку встановлення розміру плати за навчання у комунальних школах естетичного виховання дітей; запровадження гастрольного збору до місцевих бюджетів. Відзначено також активне культурно-мистецьке життя м.Луцька, особливо організацію фестивальних заходів, та творче використання історико-культурної спадщини міста.