У Волинській області утворили обласну комісію з питань сприяння проведенню Всеукраїнського перепису населення.

Перше засідання комісії відбулось вчора, 21 грудня, під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Едуарда Стоєва, - повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Присутні обговорили питання загальних положень та законодавчої бази для здійснення перепису населення, а також про поточний стан виконання підготовчих робіт до перепису.

Виконуючий обов'язки начальника Головного управління статистики Вадим Науменко зазначив, що на даний час уточнено переліки та межі міських поселень, проведені спеціальні перевірки стану адресного господарства міських поселень області, перевірені всі вулиці (провулки, майдани тощо) на наявність покажчиків з назвами та будинки на наявність номерних знаків.

Держстатом централізовано проплатив виготовлення та постачання картографічного матеріалу ДНВП «Картографія». Отримано всі 33 плани-схеми для міських поселень для складання квартальних списків житлових будинків і житлових приміщень в інших будівлях та карти всіх районів області, проводиться складання списків сільських населених пунктів та складання квартальних  списків житлових будинків та житлових приміщень в інших будівлях у міських поселеннях та великих сільських населених пунктах.

За результатами розгляду питань прийнято рішення, спрямоване на вжиття заходів щодо забезпечення належного виконання всіх підготовчих робіт до перепису населення. Головне управління статистики зобов’язали запровадити моніторинг виконання Доручення голови облдержадміністрації з питань стану адресного господарства.