У новорічні свята українці викидають занадто багато їжі.
За результатами опитування агентства AgriSurvey Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), до 12% продуктів харчування, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не споживається і псується.
У грошовому еквіваленті стандартний святковий стіл з чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидає до смітника 90 гривень.
Разом по всьому міському населенню України витрати становлять близько 470 млн гривень.
За словами Тараса Гагалюка, директора агентства AgriSurvey УКАБ, під час опитування 54% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів.
«Таким чином, в цій групі під час свят на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 850 тонн ковбаси „Московської“ або 2,5 тис тонн свинячого ошийка, або ж 4 тис л шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це — еквівалент 300 тонн червоної ікри або 3,5 тис тонн твердого сиру, або ж 4 тис тонн масла», — стверджує Гагалюк.
Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання.
У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.
Коментарі
коментарів немає