Італійські правоохоронні органи з’ясували, що 80% оливкового масла, що виготовляється у країні, є примітивним фальсифікатом. Такі дані поставили під загрозу імідж усіх виробників масла.

Як повідомила газета La Repubblica з посиланням на митні структури і фінансову поліцію, більша частина оливкового масла, що надходить у продаж під маркою «справжнє італійське», є сумішшю найдешевших його сортів, що імпортуються до Італії з-за кордону.

«У галузі, що виробляє продукти харчування, існує впливове угрупування, яке робить собі капітал на цьому імпорті, оскільки довести наявність в оливковому маслі дешевих домішок неможливо», — заявив представник Асоціації аграріїв Італії.

За наявною інформацією, низькосортне оливкове масло завозиться в країну з Греції, Марокко і Тунісу. Його вартість складає менше 25 євроцентів за літр. Потім частина цього масла обробляється, а іноді відразу ж змішується з італійським.

Після цього під виглядом «справжнього італійського оливкового масла» фальсифікат надходить у продаж в магазини-дискаунтери, а також пропонується оптовій торгівлі і туристам, але вже за ціною від 3 до 4 євро за літр.