1 січня 2012 року Нововолинська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та патріотичні сили міста провели традиційну ходу та урочистий мітинг на честь дня народження Провідника української Нації Степана Бандери.

Урочиста хода проходила центральними вулицями міста і закінчилася урочистим мітингом біля символічної могили борцям за волю України.

Під час мітингу виступили керівник фракції ВО «Свобода» в Нововолинській міській раді Олексій Гольчук та депутат міської ради ВО «Свобода» Володимир Власюк.

«Двадцять років ми йдемо шляхом, визначеним Бандерою, до мети, вказаної Бандерою, несучи людям ідеї, досвід і приклад Бандери. Двадцять років ми боремося за право українців мати власну, національну державу і протиставляємося всім тим, що намагаються звернути українців з магістрального шляху нації, відвернути їх від вирішення цього головного завдання. За це нас клянуть політичні шахраї, паплюжать їхні холуї, переслідують вороги. Але в цьому ми – безкомпромісні. Бо, як учив Бандера: «Обов'язком кожного українця є підпорядкувати свої особисті справи і ціле своє життя інтересам і добру нації», – наголосив, звертаючись до присутніх, Олексій Гольчук.