У цей день світ відзначає Всесвітній день людей з синдромом Дауна, Міжнародний день лісу, Всесвітній день поезії, Міжнародний день Навруз, Міжнародний день кольору, Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації, Міжнародний день свободи освіти, Всесвітній день деревини, Міжнародний день лялькаря та Всесвітній день квілтингу. 

Читайте також: Великдень 2020: скільки днів будуть відпочивати українці

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 21 березня відзначає Вербоносицю, пише УНІАН.

Це великий слов'янський свято, який мав магічне значення для наших предків. Прикмети на 21 березня – це джерело магії і спосіб виконати бажання. Прийнято було наламати гілочок верби з пухнастими котиками", принести їх додому і поставити на видному місці. Вважається, що верба 21 березня приносить удачу, здоров'я і щастя. Вербні гілочки володіють магічною силою, вони очищають житло від усякої скверни, проганяють сварки, біди і нещастя. Якщо вербним віником 21 березня підмести підлогу в хаті, то так виметеш з житла все погане, що в ньому є, очистиш енергетику. Зібране сміття потрібно обов'язково спалити, щоб лихе не повернулося. За традицією господині печуть особливе весняне печиво – "жайворонки", у формі пташок. Їх потрібно роздавати дітям. Вважається, що якщо пригостити дитину в день весняного рівнодення "жайворонком", то потім в родині буде мир, злагоду та достаток. Також "жайворонки" потрібно підкидати на вулиці до неба і ловити руками. Цей звичай приваблює в життя успіх, легкість і радість.

Що сьогодні не можна робити

Не можна самому садити вербу – це до смерті і нещасть. Сьогодні краще не будувати плани і не починати нові справи, а то можуть не здійснитися.

Читайте також: Вихідні у квітні 2020: скільки будемо додатково відпочивати

Прикмети на 21 березня

Здавна існують погодні прикмети на цей день: – сонячний день – літо буде врожайним, а рік – ситим.

21 березня іменини

Іменини у Опанаса, Лазаря, Феодорита, Івана і Володимира.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook