В Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини і різні фарбники. Про це розповів начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекціі Сергій Кияниченко.

За словами чиновника, в Україні на сьогодні є ковбасні вироби, які не містять синтетичних речовин. Однак, їх дуже мало.

«На сьогодні є така продукція, але, на жаль, в загальній пропорції становить близько 3%. Це мається на увазі ковбаса, яка не містить в собі синтетичних речовин», — повідомив Кияниченко.

На уточнення кореспондента, як бореться з цим Держспоживінспекція, Кияниченко сказав: «Держспоживінспекція може боротися тільки проголошуючи певні соціальні акції. Тому що за законним завданням вона проводить перевірку на відповідність якості чи безпеці тієї чи іншої продукції в суворій відповідності законодавчим або нормативно-правовим документам. На сьогодні такими документами можуть бути і державні стандарти, і розпорядчі акти, як технічні умови. Тому Держспоживінспекція виносить певні обмежувальні заходи або штрафи лише за порушення».

Як повідомлялося, прем'єр України Микола Азаров «з жалем» відмовився від ковбаси та сосисок і повністю перейшов на натуральні продукти. При цьому він підкреслив, що аналіз товарів, які продаються в Україні, показав, що більшість з них абсолютно не відповідають стандартам якості. Він підкреслив, що Кабінет міністрів буде боротися за підвищення якості продуктів харчування.