Навіть у невеликих кількостях вона може призвести до швидкої стомлюваності або знизити здатність запам‘ятовувати. Постійне вживання пальмової олії може привести до серцево-судинних і ракових захворювань. Якщо організм не пристосований до пальмової олії, то її вживання може призвести до непередбачуваних наслідків і шкодить здоров’ю. Дієтологи попереджають про небезпеку і радять не вживати її взагалі.

Фахівці кажуть, що при виробництві, пальмова олія проходить обробку, тому може зберігатися довго, зберігаючи свій смак і інші властивості. Виробники часто її використовують у виготовленні продуктів харчування, думаючи про свою вигоду. Але вживаючи такі продукти харчування, ми нехтуємо своїм здоров'ям, забуваючи про шкоду і харчову алергію.

Близько 27% пальмової олії потрапляє в організм людини через кондитерські вироби, олію додають також в чіпси, деякі соуси і навіть у сирні продукти, так як немає ні одного закону, що забороняє це робити. Олію можна зустріти навіть там, де її не повинно бути, наприклад, в згущеному молоці, морозиві, маслі. Провівши експертизу згущеного молока, було встановлено, що в ньому повністю відсутній молочний жир, зате в ньому присутня велика кількість пальмової олії.

Дієтологи попереджають про небезпеку пальмової олії, особливо, коли статистика показує, що в рік на одну людину припадає по 3 кг цього заморського продукту.