В Україні формується дефіцит м'ясної сировини. Це дає дорогу імпорту і створює передумови зростання цін для споживача. У березні м'ясо подорожчало вже на 5-10%, і є всі підстави чекати подальшого зростання.
Про це заявив заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський, повідомляє в п'ятницю аналітичний департамент УАК.
"За нашими очікуваннями, така ситуація на ринку призведе до збільшення впродовж 1-го кварталу поточного року імпорту свинини і яловичини в 1,5-2 рази, птиці - на 30-40%, і, ймовірно, сала. Споживачі впродовж другої декади березня вже відчули зростання цін на м'ясну продукцію в межах 5-10%, і є всі підстави чекати на подальше зростання цін на м'ясо і м'ясопродукти", - говориться в повідомленні.
Ярославський, посилаючись на дані Держстату, зазначив, що в поточному році сталося зниження обсягів виробництва м'яса на 1,3%, і це призведе до дефіциту деяких видів м'ясної сировини. Виробники м'яса, за його словами, враховуючи велику привабливість експорту, намагатимуться збільшити його обсяги, особливо яловичини і свинини.
Коментарі
коментарів немає