Футбольний чемпіонат Євро-2012 спричинить подорожчання пива, м‘яса і обідів у ресторанах, переконана керівник аналітичного департаменту консалтингового агентства Марія Колесник.
«Якщо брати овочі, то, звичайно, в порівнянні з квітнем вони повинні подешевшати, оскільки це сезонний фактор. Але якщо ми говоримо про пиво, інших продуктах, ресторанах, то, звичайно, ціна зросте, і я сумніваюся, що це обмежиться 10 або 15%. Зростання буде набагато істотнішим. В Україну так звикли: якщо хтось приїжджає, то бажано з нього взяти побільше», — пояснила вона.
Зі свого боку експерт аграрних ринків Громадської організації «Асоціація» Український клуб аграрного бізнесу "Тарас Гагалюк спрогнозував зростання цін на м’ясо на 20%. Але фахівець пов‘язує це не тільки з футболом, а й з традиціями самих українців.
«Потрібно дивитися і на українського споживача — не тільки на європейців, які приїдуть. Десь починаючи з травня українець любить виходити на природу, на шашлики, барбекю та інше. Тому буде рости попит на м’ясо і це призведе до зростання ціни. Потім накладеться Євро, тому можна прогнозувати підвищення ціни на м‘ясні продукти на близько 20%», — зазначив експерт.
Як повідомлялося, в березні ціни на свинину зросли через подорожчання бензину і фуражного зерна. Тільки за тиждень на оптових ринках м’ясо подорожчало на 11% або на 5 грн — до 50 грн / кг.
Коментарі
коментарів немає