У Луцьку по вулиці Єршова, що поруч з ТЦ «Глобус» сьогодні відбувся передвеликодній ярмарок сільськогосподарської продукції від виробників фермерських та особистих селянських господарств області. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Окрім типової для подібних ярмарків продукція як то картопля, морква, буряк тут також продавали і власне передсвяткові товари. Загалом ярмаркувало у луцьку близько двох десятків місцевих виробників. Доволі жвава черга також виникла поруч з машиною, яка продавали саджанці фруктових дерев а також малини, смородини та інших садово-плодових кущів.

Однак чи не найбільший ажіотаж все таки у передсвяткові дні виник навколо підприємців, які привезли до Луцька м’ясну продукцію. Загалом ціни мало що відрізнялись від середньо ринкових, а подекуди навіть були вищими. Так наприклад при середній вартості шинки печеної у роздрібних мережах, яка варіюється в рамках 50-70 гривень за кілограм, на ярмарку в Луцьку продавали аж по 90 гривень. Сире м’ясо такого ж виду вартувало в рамках 38-40 гривень за кілограм. Попри це ціни на фарш були аналогічними і становили в середньому 40 гривень за кілограм (на ринку і у роздрібних мережах фарш свинний або ж зі свинини та телятини коштує в межах 32- 37 гривень).

«40 гривень це вже не така й висока ціна, Це все ж домашнє… на власних кормах вирощене, а не соєве. Того й ціна вища аніж в тих, хто сою меле чи манку сипе», - намагалась запевнити в якості своєї продукції продавчиня Олена.

Серед м’ясної продукції був доволі великий вибір ковбас та копченостей власного виробництва. Ціни варто зауважити не особливо «кусались». Тож, за справжню якісну домашню ковбаску гарячого домашнього копчення покупці справно викладали по 90 гривень за кілограм. Дещо здивувала ціна на домашні яйця… попри підвищення цін на «жовтенькі» в магазинах до 10,50-11 гривень за 10 штук, тут продавці особливо не наживались і просили всього 13-14 гривень за «десятку».

Також вже на передодні свята з’явилась і паска, без якої не обійдеться жоден великодній кошик волинянина. За найменшу 120-грамову булочку продавці кількох місцевих виробників просили 4,50 гривні, за середню – 6-8 в залежності від оздоблення та інгредієнтів. Найдорожче коштувала півкілограмова паска з родзинками за яку просили 16 гривень. Декоративна здоба, як то пасхальні баранці та зайці без глазурі коштувала на ярмарку 22 гривні.

Попри те що піст ще не закінчився, риби та морепродуктів майже не було. Ті хто її привіз – продавали лише оселедці по 27-29 гривень та й то майже всю у пресервах. Також було кілька найменувань копченої риби. Тож ті, хто дотримується суворого посту не мали змогу задовольнити свої «рибні» бажання.