Волинська область завалена відходами, а на програму з їх утилізації не виділено жодної копійки. Про це йшла мова на обласній відеоселекторній нараді 23 квітня у стінах ОДА, повідомляє "Під прицілом".

мова йде про серйозну підготовку до святкування 9 травня - наголосив Віталій Карпюк.

Як поінформував присутніх Олександр Ткачук, виконуючий обов'язки начальника екологічної інспекції області, звалища у районах області носять масовий характер.

"Немає програми із очистки і вивозу відходів. Також відсутні кошти на програму з утилізації побутових відходів. Сміттєзвалища виявлені у Турійському районі. Ми почали перевірку Ківерцівського району і результати невтішні. У цуманській, гримячинській, Сокирівській та інших сільських радах є звалища сміття. Сума збитків сьогодні тільки у Ківерцівському районі становить півмйльйона гривень", - зазначив Олександр Ткачук.

Також чиновник пообіцяв, що у новому адмінокдексі штрафні санкції за забруднення території, в тому числі лісів, значно зростуть.

Цікаво, що минулого тижня голова Волинської ОДА Борис Клімчук висловлював занепокоєння підступними планами Вашингтону, який запалив Африку, однак не побачив сміттєзвалищ в області.