Нестача в раціоні жителів Рівненщини морської риби збільшує ризик захворіти на атеросклероз.

Сьогодні атеросклероз з його наслідками, артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, злоякісні новоутворення та хронічні хвороби легень спричинюють 86% смертей на землі та складають 77% всього тягаря хвороб людства. В той же час здорове харчування є одним із трьох чинників, які суттєво допомагають зберегти здоров᾽я. Рівненчани, через особливості свого харчування, суттєво збільшують вірогідність отримати частину зазначених діагнозів.

Про це під час засідання Рівненського прес-клубу розповів президент Асоціації дієтологів України,головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров‘я України Олег Швець.

– Формула попередження найбільш небезпечних хвороб дуже проста: здорове харчування плюс фізична активність мінус шкідливі звички, – розповідає дієтолог. – На превеликий жаль, в житті цю формулу використовує меншість українців. За даними Державного комітету статистики лише за січень-лютий цього року від неінфекційних захворювань в Рівненській області померло понад 2000 людей.