Ранні овочі та фрукти абсолютно безпечні, запевняє президент Асоціації дієтологів України.

Початок сезону свіжих овочів та фруктів кожен рік проходить під знаком інформаційного негативу. Залякування гіпотетичною шкодою від високого вмісту нітратів призводить до скорочення і без того неналежного споживання овочів і фруктів.

Про це повідомив під час засідання Рівненського прес-клубу президент Асоціації дієтологів України,головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров‘я України Олег Швець.

- Всі продукти, які продаються в організованих місцях, обов’язково перевіряються на вміст нітратів та є безпечними, - запевняє головний дієтолог країни. - Крім того, є багато способів для зменшення вмісту нітратів – ретельне миття, чищення, вимочування здатні зменшити вихідну кількість нітратів вдвічі.