Інституту споживчих експертиз презентував характеристики основних органічних та хімічних добавок, найпоширеніших у виробництві неякісних продуктів. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

На експертизу були направлені харчові продукти найбільш відомих виробників України. Майже у кожному з них склад пальмової олії подекуди сягав 95%.

«Більшість продуктів у своєму складі мають пальмову олію. Окрім цього, до них додають «Е» барвники », - розповів директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.

За словами експертів, у повсякденному житті пальмова олія слугує мастилом для механізмів, що використовуються у промисловості. А деякі емульгатори, що входять до складу продуктів - основний компонент фарби – білило.

«Систематично споживаючи продукти харчування з такими хімічними добавками можна наразити себе на серцево-судинні, онкологічні, гастроентерологічні захворювання та ожиріння», - наголосив експерт.