Фахівцями випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія», протягом липня цього року проведено за зверненням суб’єктів підприємницької діяльності випробування 252 зразків харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах нашої держави.
У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 21 зразок, що складає 8.3 відсотка від загальної кількості перевірених. А саме: ягоди чорниці заморожені – завищений вміст плісеневих грибів, дріжджів, мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів; казеїн технічний кислотний – завищена масова частка жиру та вологи; масло солодковершкове селянське – занижена масова частка жиру та виявлено рослинний жир, масло солодковершкове екстра – занижена масова частка жиру; борошно пшеничне в/г – занижена кількість клейковини; цукор білий ваговий – завищена кольоровість; хліб білий з пшеничного борошна в/г – занижена кислотність м’якушки; цибуля ріпчаста свіжа, огірки свіжі та картопля молода – завищений вміст нітратів; насіння ріпаку та зерно кукурудзи – виявлено ГМО.
За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.
Коментарі
коментарів немає