У неділю, 16 вересня, посмакувати варениками від місцевих виробників, а також відомих торгових марок в Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки прийшло досить багато лучан та гостей міста, передає УНІАН.

В цілому, мета такого фестивалю - популяризувати українські кулінарні традиції та народні ремесла. Тому, крім наметів з варениками уздовж головної паркової алеї розташувалися виробники декоративно-прикладного мистецтва.

Найбільшою популярністю користуються традиційні вареники з картоплею і сиром, однак є й вареники з солодкими начинками: фруктами, маком, ягодами.

Один із закладів громадського харчування представив найбільший вареник, вага якого близько 7 кг, довжина 55 см, ширина - 30 см і найменший, довжина якого лише 0,5 см.

На фестивалі всі бажаючі могли посмакувати варениками і взяти участь у кулінарних конкурсах і забавах.