Індекс обсягу виробництва рослинної продукції порівняно з відповідним періодом 2011р. становив 115,5%, у т.ч. в аграрних підприємствах – 116,0%, господарствах населення – 115,3%. Про це йдеться на сайті Головного управління статистики у Волинській області.

Від початку жнив господарствами усіх категорій зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) скошено та обмолочено на площі 245,8 тис.га, що становить 98,4% площ, що підлягають до збирання. Із зібраної площі одержано 758,7 тис.т зерна (у початково оприбуткованій вазі), що на 15,8% більше в порівнянні з 1 вересня минулого року, у т.ч. сільськогосподарськими підприємствами – 329,1 тис.т (на 13,4% більше), господарствами населення – 429,6 тис.т (на 17,7% більше). Порівняно з початком вересня 2011р. спостерігається ріст урожайності зернових і зернобобових культур: у середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 30,9 ц зерна (на 2,5 ц більше, ніж торік), у т.ч. аграрними підприємствами – по 33,4 ц (на 1,9 ц більше), господарствами населення – по 29,1 ц (на 2,7 ц більше). У валовому зборі зернових і зернобобових культур 69,3% припадає на озимі зернові культури, яких вироблено 525,9 тис.т, що на 14,7% більше, ніж торік, у т.ч. озимої пшениці – 430,7 тис.т (на 7,8% більше). Валовий збір ярих зернових культур (232,8 тис.т) збільшився на 18,4%. У їх загальному обсязі 38,6% становив ячмінь (89,8 тис.т), виробництво якого збільшилось на 11,8 тис.т, або на 15,1%. Ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 17,3 тис.га (99,9% площ, що підлягають до збирання), його валовий збір становив 49,0 тис.т при середній урожайності 28,3 ц з гектара, що на 4,9 ц більше до 2011р. Господарствами усіх категорій накопано 501,9 тис.т картоплі, що на 16,2% більше, ніж торік, при урожайності 169 ц з га, що на 19 ц більше проти 2011р. Виробництво овочів відкритого ґрунту зросло на 13,3% і становило 111,3 тис.т. Плодоягідної продукції вироблено 18,6 тис.т (на 0,7% менше). Господарства населення одержали 56,6% загального обсягу зернових культур, 99,7% – картоплі, 99,5% – овочів і 95,9% – плодів та ягід. Для забезпечення врожаю наступного року сільськогосподарські підприємства (без врахування малих) провели підготовку ґрунту під посіви озимих культур на площі 34,1 тис.га, що на 30,5% більше показника минулого року, виорали на зяб 1226 га (на 354 га, або на 22,4% менше). Озимі на зерно і зелений корм під урожай 2013р. посіяно на площі 18,6 тис.га (на 33,5% більше, ніж торік), у т.ч. ріпак на зерно – на 17,7 тис.га (на 30,6% більше). Під посіви цих культур внесено 14,5 тис.ц мінеральних добрив (у поживних речовинах), або по 77,9 кг у розрахунку на 1 га посівної площі. Мінеральною поживою удобрено 66,6% посіву озимих культур.