У четвер, 20 вересня відбулася зустріч генерального директора ТзОВ «Завод будівельних конструкцій» Іванішина Леонтія Володимировича з представниками волинських та столичних ЗМІ. Повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Приводом до такої зустрічі стало опубліковане нещодавно в інтернеті відео, на якому відзнято, як Олена Голєва, дружина тодішнього заступника міністра фінансів в уряді Тимошенко Миколи Голєва, підписує договір про продаж частки в статутному фонді ТОВ «Завод будівельних конструкцій» (місто Луцьк).

Сума угоди – $ 1 550 000. З метою ухилення від сплати податків в основному договорі зафіксована сума 14 тисяч гривень, а решта оформлена як неофіційний «додаток до договору», підписаний покупцем і продавцем.

Леонтій Іванішин продемонстрував журналістам письмову пропозицію від Олени Голєвої, у якій вона просить викупити їхню частку заводу за 28 мільйонів гривень. По закону, йому, як співвласнику ЗБК, Голєви повинні були запропонувати свою частку першому.

– «На той час – це була досить велика сума. За підприємство-банкрут ніхто таких грошей платити не буде. Насправді – це було успішне прибуткове і перспективне підприємство. На той час я не міг собі дозволити і не хотів купувати. Тоді, щоб стимулювати мене, Голєв замовляє перевірку. Починаються шантажі, обшуки, порушується кримінальна справа».

Іванішин продемонстрував журналістам численні нагороди підприємства, які засвідчують його успішність, а не банкрутство, на якому, у свою чергу, наголошує Олена Голєва.

– «Голєва каже, що вона у 2008 році продала частку заводу-банкрута. В 2009 році мені Президентом України було присвоєно звання Заслуженого будівельника України. Звісно, що керівнику підприємства-банкрута такого звання не могли дати. Це є фальш у її словах».

Директор заводу повідомив присутніх, що його зустріч зумовлена ще й тим, що подібні махінації подружжя Голєвих вже проводили з Дубечненським керамічним заводом.

– «Там також акції були продані за відповідну суму, а офіційною була інша. Голєва продавала за дорученням. Буквально через місяць Голєв подає на свою дружину в суд, щоб визнати цю угоду недійсною. Тоді суд їм відмовив за відсутності підстав. Відповідно, я мушу підстрахуватися. Від цих людей можна чекати чого завгодно».

Леонід Іванішин для підкріплення своїх слів продемонстрував журналістам для порівняння підписи Олени Голєвої під різними документами. (Підписи, звичайно, виявилися різними). Також розповів, як заради того, щоб неправдиво визнати підприємство банкрутом, сім’я Голєвих залишила без даху сотню сімей.

– «Коли була програма державної закупівлі житла в уряді Юлії Тимошенко, я один на Волині подав 4 будинки на реалізацію. Тіунов Едуард Віталійович (голова правління підприємства) за вказівкою Голєва пише від імені товариства до виконуючого обов’язки міністра фінансів (Микола Кузьмович тоді там працював) листа з проханням не виділяти кошти, мовляв товариство банкрутує. Пішли перевірки, суд. В Результаті 100 волинських сімей не отримали житла. А для цих людей – це був єдиний шанс».

Для того, щоб остаточно й офіційно визнати підприємство банкрутом сім’я Голєвих вдалася до ще однієї афери.

«Коли Голєва виходить зі співзасновників, то вони від товариства «Волиньрембуд» подають позов про стягнення неіснуючого боргу у 298 тисяч. Сьогодні суди самі справедливі і за відповідну винагороду приймають рішення. По неіснуючому боргу платити я не захотів. І моєю ж фірмою, з ініціативи Голєва через відповідний термін була порушена справа по банкрутству. Почалися статті в газети, мовляв, не купуйте житло, бо підприємство банкрут. Антиреклама, звісно, теж спрацювала. Однак, наше підприємство діє і люди на ньому працюють!»

Тож, на чому заробили Голєви свої статки і якими брудними методами, олігархічне сімейство старанно приховує. Однак, як йдеться у приказці «Яка б не була брехня, а рано, чи пізно все-одно все випливе на поверхню»