Понад половина кетчупів і томатних соусів виробляється на Волині, - повідомляють Відомості-UA.

Випуском продовольчих товарів займається майже чверть виробників Волині, Їм належить понад 30% загальнообласного обсягу реалізації промислової продукції. Як зауважили у Головному управлінні статистики, у Волинській області у цій галузі працює кожен п’ятий працівник промисловості.

Широкий асортимент продукції підприємців постійно оновлюється. Так, під торговою маркою «Торчин продукт» реалізуються майонези, соуси, приправи та прянощі. Продукти виробляє приватне акціонерне товариство «Волиньхолдінг».

Добре відомі споживачам і кисломолочна продукція ПАТ «Ковельмолоко» (торгові марки «Гурманіка», «Преміум»), кетчупи та різноманітні соуси ПАТ «Луцьк Фудз» («Руна», «Томатіно»), сичужні сири ПАТ «Рожищенський сирзавод» («Роси»), макаронні вироби ПАТ «Теремно хліб» («Макарелла»), кондитерські вироби ТзОВ «Торговий дім «Луцьккондитер» («Золота цукерочка»).

Волинські підприємства вносять великий вклад у виробництво продуктів харчування в Україні. Так, при питомій вазі промислового виробництва області в державі близько одного відсотка випуск кетчупів та томатних соусів становив більше половини загальнодержавних обсягів, майонезу – понад чверть, морожених яловичини, телятини – 7%, спредів – 6%, ковбасних виробів, м’яса та субпродуктів свійської птиці - по 5%.