Сьогодні, напередодні Дня працівників харчової промисловості, в облдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди професійного свята, яке традиційно відзначають в Україні у третю неділю жовтня. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
«Галузь харчової промисловості є важливою для усіх нас. Вона охоплює майже 40% загального обсягу реалізації промислової продукції краю. Упродовж року наші аграрії виробляють продукції на 10 млрд грн. Тому головне завдання держави – забезпечити переробку та збереження усієї товарної продукції, яку виробляють наші сільськогосподарські товаровиробники. А це: зерно, ріпак, овочі, фрукти, молока, м’яса», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, вітаючи харчовиків зі святом.
Він наголосив: «Інвестору, який планує у нас втілити проект з переробки продукції – максимальне сприяння зі сторони влади». Сьогодні на Волині успішно працюють переробні підприємства «Агросвіт-Волинь» (виробництво соєвої олії) у Володимир-Волинському районі та АТМ «Пан Курчак» (переробка олійних культур). У Маневицькому районі розгорнула свою діяльність фірма з переробки фруктів». Цьогоріч відкрито новий борошномельний комплекс ТзОВ «Волиньзернопродукт», торік – на ВАТ «Хліб» нову лінію з виробництва батонів. Фермерським господарством «Золота нива» налагоджено вирощування та переробку столових буряків, моркви, цибулі. На Волині функціонує 6 консервних цехів.
«Наша область повністю забезпечує себе м’ясними та молочними продуктами, хлібобулочними виробами. Все борошно переробляється виключно із волинського зерна. Прогнози цього року - виробити 90-95 тис. т цукру і це при річній потребі споживання волинян – 40-45 тис. т», - продовжив він.
Віталій Карпюк наголосив також на важливості соціального фактора - жодного скорочення робочого місця на діючому агарному підприємстві. У пріоритеті нашої роботи – забезпечити населення області якісною продукцією місцевого виробника та найдешевшим споживчим кошиком, підприємця – можливістю працювати і заробляти на рідній землі.
Юрій Горбенко, начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації констатував, що з початку року в регіоні значно зріс обсяг виробництва. Зокрема, м’яса птиці – на 8,8%, сиру свіжого та кисломолочного – на 6,8 % та у 2,6 рази; круп – у 2 рази, олії соняшникової – на 6,8%.
Кращих представників галузі нагороджено відзнаками облдержадміністрації та облради, а переможця Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів та послуг Волині» - ТзОВ «Йоданка» - дипломом.
Коментарі
коментарів немає