Волинські аграрії виробляють продукції на 10 мільярдів гривень за рік. На цьому наголосив заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк, повідомляється на «Урядовому порталі».

«Вона охоплює майже 40% загального обсягу реалізації промислової продукції краю. Тому головне завдання держави – забезпечити переробку та збереження усієї товарної продукції, яку виробляють наші сільськогосподарські товаровиробники. А це: зерно, ріпак, овочі, фрукти, молоко, м’ясо, - додав він. - Наша область повністю забезпечує себе м’ясними та молочними продуктами, хлібобулочними виробами. Все борошно виготовляється виключно із волинського зерна. Прогнози цього року - виробити 90-95 тис. т цукру і це при річній потребі споживання волинян – 40-45 тис. т».

Сьогодні на Волині успішно працюють переробні підприємства. Цьогоріч відкрито новий борошномельний комплекс, торік – нову лінію з виробництва хліба. Налагоджено вирощування та переробку столових буряків, моркви, цибулі. На Волині функціонує 6 консервних цехів.

Віталій Карпюк наголосив також на важливості соціального фактора - жодного скорочення робочого місця на діючому агарному підприємстві. У пріоритеті нашої роботи – забезпечити населення області якісною продукцією місцевого виробника та найдешевшим споживчим кошиком; підприємця – можливістю працювати і заробляти на рідній землі.

З початку року в регіоні значно зріс обсяг виробництва. Зокрема, м’яса птиці – на 8,8%, сирусвіжого та кисломолочного – на 6,8 % та у 2,6 раза; круп – у 2 рази, олії соняшникової – на 6,8%.