Фахівцями випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія», протягом жовтня цього року проведено за зверненням суб’єктів підприємницької діяльності випробування 182 зразків (в тому числі 46 зразків на вміст у них генно-модифікованих організмів) сировини та харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах нашої держави. Про це повідомили у Волиньстандартметрології.

Із наданих на випробування зразків продукції проводилися дослідження з метою сертифікації 34 зразки; в порядку ринкового нагляду, за поданням державної інспекції з питань захисту прав споживачів – 15 зразків; відповідно до укладених угод із виробниками з метою періодичного контролю – 133 зразки.

У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 7 зразків, що складає 3,8 відсотка від загальної кількості перевірених. А саме: какао-порошок – виявлено бактерії групи кишкової палички, завищений вміст плісеневих грибів і мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів; ковбаса сиров’ялена «Креза» – виявлено бактерії групи кишкової палички, олія волоського горіха – завищене кислотне число, молоко незбиране згущене з цукром – завищена масова частка вологи, занижена масова частка жиру та сахарози; хліб з борошна пшеничного вищого сорту – завищена кислотність м’якушки.

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.