Фахівцями випробувального центру державного підприємства «Волиньстандартметрологія», протягом першої половини листопада цього року за зверненням суб’єктів підприємницької діяльності проведено випробування 162 зразків (в тому числі 57 зразків на ГМО) продовольчої сировини та харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах нашої держави. Про це повідомили у ДП «Волиньстандартметрологія».
У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 19 зразків, що складає 11,7 відсотка від загальної кількості перевірених.
А саме: насіння сої – завищені вологість, сміттєва і олійні домішки, занижена масова частка білку та виявлено ГМО; шрот соняшниковий – занижена масова частка вологи та летких речовин, ягоди чорниці заморожені – завищений вміст плісеневих грибів та дріжджів, масло солодковершкове селянське – занижена масова частка жиру та виявлено рослинний жир, ковбаса варена «Лікарська» в/г – завищена масова частка вологи та інші.
За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.
Коментарі
коментарів немає