300 апаратів штучної вентиляції легень для боротьби з коронавірусом доставлять в Україну з В’єтнаму.

Читайте також: "Колегам – у поміч, а невіруючим – для переконання", – волинський медик описав власні спостереження стосовно COVID-19

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу, повідомляє Громадське.

Загальна вартість партії 2,4 млн доларів США, але їх В’єтнам надав безкоштовно: це гуманітарна допомога від в’єтнамської компанії Vingroup. Її засновником є перший мільярдер В'єтнаму Фам Нят Вионг, який частину своїх статків заробив в Україні.

"Держава не заплатила за ці апарати жодної копійки, ці апарати є гуманітарною допомогою в’єтнамської кампанії Vingroup. Принагідно я хочу подякувати в'єтнамському бізнесу, який має довгі історичні зв’язки з Україною, що він у цю важку хвилину проявив людяність і підтримку Україні. Є час заробляти в Україні гроші, а є час витрачати на Україну гроші", − заявив Кулеба.

Читайте також: Зеленський закликав готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 в Україні

Першою компанією майбутнього засновника Vingroup в Україні була "Техноком", яка займалась виробництвом традиційної для В’єтнаму страви – сухої вермішелі "Мівіна". У 2010 році Вионг продав українські активи швейцарському концерну Nestle та повернувся на батьківщину, де заснував Vingroup: нині вона входить до п’ятірки найдорожчих компаній, представлених на В’єтнамській фондовій біржі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook