Господарський суд Волинської області порушив справу про банкрутство виробника сільгоспобладнання ПАТ "Ковельсільмаш" (Ковель Волинської обл.) І ввів процедуру розпорядження майном, повідомляє "maanimo.com".

Як повідомляється в опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр" 2 лютого оголошенні, відповідну ухвалу суд виніс 2 січня. Розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Олександр Сисун.

Згідно описової частини ухвали суду в Держреєстрі судових рішень, ініціатором порушення справи про банкрутство виступило ТОВ "Флавія", заборгованість "Ковельсільмашу" перед яким становить 354,45 тис. грн.

Згідно з документом, представники "Ковельсільмашу" в ході підготовчого засідання суду 22 січня не заперечували проти вимог "Флавії". Крім того, "Ковельсільмаш" має заборгованість перед іншими контрагентами в розмірі 43630000 грн та заборгованість по заробітній платі понад 1 млн грн. Заборгованість перед Пенсійним фондом України складає 6770000 грн.

У той же час вартість майна в розпорядженні боржника складає 12780000 грн. Згідно з визначенням суду, А.Сисун зобов'язаний скласти реєстр вимог кредиторів, погодити його з боржником і подати до суду протягом двох місяців з дати проведення підготовчого засідання.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" А.Сисун, після проведеної на "Ковельсільмаш" реструктуризації, в рамках якої в окремі провадження виділені ковальське виробництво, виробництво ланцюгів, сільгоспмашин, безпосередньо ПАТ "Ковельсільмаш" займається наданням послуг з постачання енергоносіями та транспортними послугами.

"Якщо говорити про плани, то поки тільки розпочато процедуру розпорядження майном. Я два місяці буду складати реєстр кредиторів, потім відбудуться збори кредиторів, яке і прийме рішення про подальшу долю - тобто, санація або ліквідація", - повідомив А.Сисун .

Він зазначив, що в даний час власниками контрольного пакета ПАТ як і раніше є структури, афілійовані з фірмою "Схід". Зокрема, згідно з даними НКЦБФР, це - два закритих недиверсифікованих пайових інвестфонду "Вікторія" та "Аурум" під управлінням КУА "Форвард", яким у сумі належить близько 35% акцій підприємства.

Крім структур фірми "Схід", ще 41,79% акцій володіє фізособа (на середину 2011 року цей пакет належав ЗАТ "Вінницька технологічна компанія").

"Ковельсільмаш" завершив 2011 рік з чистим доходом у розмірі 41,6 млн грн - на 10% менше, ніж роком раніше, збиток скоротився до 0,69 млн грн (роком раніше - 8,9 млн грн).