Кавуни цього року безпечніші, ніж дині, - стверджують в інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області. Про це повідомляють «Волинські новини»

Зразки цих баштанних культур відібрали у двох найбільших торгових точках Луцька. Спеціалісти випробувальної лабораторії ДП «Волиньстандартметрологія» перевірили їх на вміст нітратів.

Так, у кавунах солі натрію не перевищували допустимої норми у 67 міліграмів на кілограм. А ось в одній партії динь вміст нітратів зашкалював – 345 міліграмів на кілограм при нормі 90.

Друга ж партія була безпечною, - розповіла головний спеціаліст інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Ольга Філімончук.

Також пані Ольга поінформувала про якість молодих овочів. Завищені показники нітратів виявили в молодих кабачках, столових буряках та цибулі. Усі вони були вирощені на українських грядках.