На кухні одного із закладів харчування Волині відсутні технологічні карти із зазначенням норм закладки продовольчої сировини та харчових продуктів на страви та технології їх приготування, - повідомили в Інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області. 

Перевірка в одному із закладів ресторанного господарства у селищі Турійськ встановила, що споживачам не надається необхідна, доступна, достовірна та своєчасна інформація на етикетці про харчову та енергетичну цінність страв власного виробництва. Таким чином,  споживач позбавлений свідомого і компетентного вибору товару.

Кухар в одному з ресторанів Волині не забезпечений технологічними картами із зазначенням норм закладки продовольчої сировини та харчових продуктів на страви та технології їх приготування.

Цінники на оформлені з порушенням інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та ресторанного господарства.

Приписом, який є невід'ємною частиною до акта перевірки, господарюючого суб'єкта зобов'язано усунути зазначені недоліки. Припис Інспекції виконаний.

За виявлені порушення, відповідно до частини 1 статті 155 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб'єкта, згідно частини 7 статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів», застосовано адміністративно-господарську санкцію.