В Україні курятина, яку продають в магазинах, накачана хімією. Це робиться з метою збільшення її ваги, - інформує ТСН.
Так, кмітливі м'ясники почали використовувати розчин карагінану, аби збільшити вагу м'яса. Розчин цей видобувають з червоних морських водоростей - з рослин беруть екстракт, очищують і висушують на порошок. У світі його позначають як звичайну харчову домішку Е-407. Як правило, карагінан використовують у виробництві молочних коктейлів, морозива та кондитерських виробів.
Однак, платять українці за цю рідину не як за водорості, а як за м'ясо. «Він у нас дозволений, він є у постанові від 4 січня 1999 року», - повідомила старший науковий співробітник, мікробіолог Оксана Хомицька.
Продавати воду за ціною м'яса – ідея не нова. До винайдення карагенів продавці м'яса просто заморожували тушку. Таким чином, люди платили не лише за курку, а й доплачували за лід. Однак з розвитком технологій люди почали замочувати м'ясо у спеціальних розсолах. Ця процедура приносить виробникам чистий прибуток на рівні 10% вартості за кілограм.
«Її поміщають в спеціальний розсіл, тушка там масажується. У результаті вона може набрати води відсотків 20», - заявив директор Інституту птахівництва Олександр Терещенко.
Наразі різні компанії продають порошки, які перетворюються на гель, і вже гель перетворю м'ясо на наколоте. «Пропонується маса всілякого технологічного обладнання, яке дозволяє накачувати тушку птиці. У результаті з 1,5 кілограма ми можемо зробити 1,7-1,8 кг», - повідомив Терещенко. Ч
Виробникам м'яса вигідно нашпиговувати курчат, оскільки тоді вони можуть продати їх дорожче посередникам, які, своєю чергою, додадуть ще свого гелю під зав'язку. Співробітник холодильного комбінату, на якому зберігають м'ясо перед продажем у найбільших супермакетах України, розповів, що курчата туди надходять вже наколотими.
Усім цим «заправляє» підставна контора, а працюють вони на відоме ім'я. «Ну це десь не тут - ми вже отримуємо шпиговане. Тут у них перевалка», - повідомив він. Читайте також: Українці їдять бройлерів, яких лікують антибіотиками та забивають "гуманним" електрострумом Слід зазначити, що розрізнити, чи містить м'ясо розчин, можна легко на сковорідці. Так, якщо з м'яса тече не кров, а рідина, схожа на воду, то це означає, що продукт містить хімію.
Коментарі
коментарів немає