Перебуваючи з робочим візитом у Луцьку, народний депутат України Ігор Палиця розповів, що неодноразово просив Луцького міського голову повернути місту орендовану облспоживспілкою землю на місцевому ринку. Проте, до його думки у мерії дослухаються неохоче, - інформує «Під прицілом».

Не секрет, що судова війна між Волинською обласною спілкою споживчих товариств та підприємцями ринку «Завокзальний» триває уже давно. Проте і через суд ніяк не вдається довести суперечку до кінця. Так, Луцька міська рада спробувала розірвати договір оренди землі під ринком з облспоживспілкою і через суд повернути землю у міську власність. Зокрема, у мерії наголошували на тому, що облспоживспілка неналежно виконувала умови договору, зокрема відмовилася укладати договори оренди з підприємцями на 22 роки. Натомість Волинська облспоживспілка ініціювала судову тяганину з підприємцями, які відмовлялися сумирно виконувати їхні вказівки і платити «данину» під виглядом благодійних внесків на неіснуюче «покращення» умов.

Обговорюючи проблему конфлікту місцевих підприємців та облспоживспілки, Ігор Палиця наголосив, що цю землю варто таки повернути місту.

«Облспоживспілка, яка сьогодні повністю є приватною структурою і приватизувала це все, керує землею, яка надана на 20 років за якісь копійки. Лучани, які там стоять, платять облспоживспілці не копійки, а біля 20 мільйонів в рік. Я вже два роки пропоную Миколі Ярославовичу, що треба цю землю, проголосувати, і повернути в місто», - наголосив депутат Верховної Ради Ігор Палиця.

На його думку, у Луцьку потрібно створити комунальне підприємство, яке займатиметься питаннями підприємницької діяльності на міських ринках.

«Дайте 10% знижки, 15% знижки, але заробляти буде не одна, не дві людини, яка керує облспоживспілкою, а 20 мільйонів в рік отримає комунальне міське підприємство, яке ці ж 20 мільйонів витратить на потреби міста», - додає Ігор Палиця.

Але за словами народного депутата міська рада не йде на такі дії.

«Потім, як ми всі звикли бачити, в судах програються ці процеси, і ми знаємо як це робиться. Тому політика це те, що прикриває проблеми економіки. А ми хочемо почати з економіки і не залазити в політику», -  наголосив Ігор Палиця.

До того ж, народний депутат України зауважив, що він взагалі категорично проти виділення земельних ділянок під будівництво, особливо таке, як відбувається у наш час.

«Ми не роздаємо землю, ми не продаємо землю, ми даємо землю під інвестпроект. Якщо хтось хоче збудувати будинок, будь-ласка, от земля – давай проект, давай розрахунки - 25% віддай місту. Роздавати землю – це те саме, як продавати нафту замість того, щоб її переробляти і реалізовувати вже готовий нафтопродукт», - зауважує Ігор Палиця.

За його словами, гроші заробляти має місто і лучани, а не ті, хто таємними шляхами отримали земельну ділянку, побудувалися там та без сплати податку продали її.

«Це моя політика, це мій підхід», – наголосив Ігор Палиця.