До ресторану у Луцькому районі, де порушили право громадян на правдиву та повну інформацію про продукти, застосували адміністративно-господарську санкцію. Про це повідомив начальник Інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг, – пише IA ZIK.

За словами Смоленга, фахівці інспекції провели перевірку в ресторанному господарстві Луцького району. «Встановлено, що для приготування страв власного виробництва використовується продукція без необхідної, доступної,  достовірної та своєчасної інформації для споживачів на етикетці у доступній наочній формі про: найменування та адресу виробника й місце виготовлення; склад продукту; харчову та енергетичну цінність; кінцевий термін реалізації або дату виготовлення і термін придатності до споживання; позначення про наявність у її складі генетично модифікованих компонентів («ГМО»)», – стверджує керівник Держспоживінспекції на Волині.

Він переконує, що у цій же ресторації споживачам реалізувалися прострочені сири «Сологуні «Чечель» та «Сологуні». Окрім того, контрольною перевіркою правильності розрахунків за реалізовану продукцію встановлено обрахунок за рахунок недовкладення компонентів у відпущені страви.

Приписом господарюючого суб’єкта зобов’язано усунути зазначені недоліки та припинити реалізацію харчової продукції із строком придатності яких минув. Припис інспекції виконаний.

За виявлені порушення винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності, а до господарюючого суб’єкта застосовано адміністративно-господарську санкцію.