Дитячий організм не може перетравити грибів, тому дуже часто навіть їстивні гриби приводять до загострення кишково-шлункових захворювань у дітей, - повідомляє «Під прицілом».
Про це розповів завідувач відділенням анестезіології №1 обласної дитячої клінічної лікарні Олег Тацюн під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації 25 вересня.
«Враховуючи те, що уся цінність грибів лише смакова, і білок, який засвоюється неповністю, то дитячий організм не може це все засвоїти. Тому дітям вживати гриби не рекомендовано взагалі», - каже медик.
За його словами, існує три основні міфи про гриби:
«Зокрема у цьому році по одному із наших телеканалів прозвучало інтерв’ю грибника на всю Україну, який розповів, як перевіряти їстивний гриб чи ні», – каже Олег Тацюн.
1 міф – коли зрізають гриб, язиком пробують: якщо пече – неїстивний, якщо не пече – їстивний.
«Уявіть кількість грибів, які дитина може попробувати на язик. Токсини блідої поганки – це настільки страшні і небезпечні, що достатньо дитині не те, що на язик взяти, достатньо взяти в руки і не помити», – каже медик.
2 міф – кинути цибулину та срібну ложку туди, де варяться гриби, і вона потемніє чи посиніє.
«Та неправда. Цибуля буде синіти у будь-яких грибах. Це не є індикатором отруйності чи неотруйності гриба», – зауважив Олег Тацюн.
3 міф – найпопулярніший серед батьків, які кажуть «ми дитині не давали гриб їсти, ми дали тільки ту юшечку, підливку з-під грибів».
«Це не має значення. Все одно, це той же токсин циркулює в супі, що й в підливці», – говорить медик.
За словами Тацюна, якщо батьки дають дитині гриби, грибні юшки чи супи, то вони свідомо вбивають цим свою дитину.
Коментарі
коментарів немає