На Волині виробляють 5–11% загальнодержавних обсягів виробництва продуктового харчування, - повідомили у прес-службі статистики у Волинській області.

Так, у цій сфері діяльності зайнятий кожен п’ятийпрацюючий волинянин. Випуском продовольчих товарів займається майже третина виробників області, їм належить більше 30% загальнообласного обсягу промислової продукції.

За січень-вересень поточного року обсяги випуску продукції виробників продуктів харчування зросли на 3%. Загалом випущено 9,9 тисячі тонн ковбасних виробів, 22,8 тисячі тонн борошна, 24,1 тисячі тонн хліба та хлібобулочних виробів, 48 тисяч тонн м’яса, включаючи субпродукти тощо.

Продукція волинських харчовиків під торговими марками «Курка Чеботурка» (ПАТ «Володимир–Волинська птахофабрика»), «Макарелла» (ПАТ «Заграва Луцьк»), «Торчин» (ПрАТ «Волиньхолдінг»), «Солодко» (ПАТ «Гнідавський цукровий завод»), «Золота цукерочка» (ТзОВ «Торговий дім «Луцьккондитер») добре відома не лише в області, а і за її межами.

Волинь вносить чималий внесок у виробництво продуктів харчування в Україні. При питомій вазі промислового виробництва області у державі біля одного відсотка,виробництво ковбасних виробів, спредів та сумішей жирових, свіжого чи охолодженого м’яса свійської птиці, м’яса великої рогатої худоби становило 5–11% загальнодержавних обсягів.