Населення України викине до 13% їжі, купленої на новорічний стіл, внаслідок її псування. Про це свідчать дані щорічного дослідження харчових відходів, яке проводить агентство AgriSurvey - пише Gazeta.ua.
Це еквівалентно сумі 956 млн грн.
«Оскільки псується в основному м'ясна і свіжа овочева продукція, то для порівняння, на звалище піде обсяг продовольства еквівалентний близько 1,4% валової продукції тваринництва або 2,5% усього обсягу ринку овочів закритого грунту», - відзначає менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Анна Квіт.
За поточними ж цінами, 956 млн гривень дорівнюють вартості приблизно 5,8 тыс. тонн ковбаси «Московської» або 13 тисяч тонн твердого сиру. За майже мільярд гривень в Україні можна купити 33 млн пляшок шампанського або тисячі тонн червоної ікри.
Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в контексті планування споживання їжі.
Водночас, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН, щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/business/_za-novorichni-svyata-ukrajinci-vikinut-u-smitnik-jizhi-na-milyard-griven/534256">Gazeta.ua</a>
Коментарі
коментарів немає