Волинські виробники на ковбаси низької якості «одягали» етикетки товару вищого сорту. Збували продукцію за зниженими цінами. Таким чином, вона користувалася чималим попитом. Про це повідомляє Інформаційне агенство Волинські Новини.

Під час прес-конференції вчора, 5 січня, голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало повідомив, що таке порушення вдалося припинити.

Горе-виробники продавали товар під назвами ковбас вищого сорту, як «Московська», «Салямі», «Сервелат».

Такі ковбаси виготовляються згідно з державними стандартами, а їх робили згідно технічних умов. Відповідно, за складом і споживчими властивостями це були різні продукти.

«Продавали «Московську горіхову», а там горіха й близько не було, ну, якийсь запах лише», - каже Віктор Гупало.

У роздрібних точках низькоякісні ковбаси на прилавку викладали біля дорогих. Різниця становили 10-12 гривень, що привертало уваго багатьох покупців.

Недобросовісним виробникам ковбас антимонопольники рекомендували припинити випуск такої продукції. Вони запевняють, що на сьогоднішній день виробництво «палених» ковбас уже припинено. Утім залишки партій ще можуть знаходитися в окремих магазинах під такими назвами виробів: «Сервелат особливий», «Сервелат вершковий», «Сервелат свинний», «Сервелат Альпійський», «Сервелат новий».