У закладі ресторанного господарства у Ковелі на Волині вина зберігали при спеці понад 24 градуси, тоді як нормативна температура – 8-16 градусів. Про це IA ZIK повідомив начальник інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг.
За словами Смоленга, його підлеглі провели перевірку у ковельському ресторані. Зокрема, вони виявили, що вина столові напівсухі та напівсолодкі зберігались з порушенням температурного режиму.
«Так, вина повинні зберігатись при температурі від плюс 8 до плюс 16 , а зберігались при температурі понад плюс 24 , що не відповідає вимогам ДСТУ 4806:2007 «Вина. Загальні технічні умови» за температурою зберігання», – заявив Іван Смоленг.
Фахівці Держспоживінспекції виявили і низку інших порушень.
Приписом господарюючого суб’єкта зобов’язано усунути зазначені недоліки та припинити реалізацію продукції, що не відповідає вимогам нормативної документації по маркуванню. Припис інспекції виконаний.
За виявлені порушення винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб’єкта застосовано адміністративно-господарську санкцію.
Коментарі
коментарів немає