Правцівники ДП «Волиньстандартметрологія» виявили, що 8,1% зразків харчової продукції не відповідали вимогам стандартів, йдеться на сайті відомства.

Фахівцями випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія», протягом першої половини лютого цього року проведено за зверненням суб’єктів підприємницької діяльності випробування 99 зразків (в тому числі 35 зразків на ГМО) сировини та харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах нашої держави.

У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 8 зразків, що складає 8,1відсотка від загальної кількості перевірених. А саме: масло солодковершкове селянське – занижена масова частка жиру та виявлено рослинний жир, в насінні сої та макусі ріпаковій – виявлено ГМО.

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.