Слідчим управлінням УМВС України у Волинській області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури Волині здійснюється досудове розслідування кримінального провадження про протидію законній господарській діяльності та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами Волинської обласної спілки споживчих товариств (ч.1 ст. 206, ч.4 ст. 191 Кримінального кодексу України), - повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Нагадаємо, до правоохоронних органів звернулися підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність на Завокзальному ринку міста Луцька, із заявою про те, що керівництво Волинської облспоживспілки протидіє їх законній господарській діяльності, примушуючи зменшувати площу торгових павільйонів та сплачувати в касу кошти у вигляді безповоротної фінансової допомоги, які нібито необхідні для накриття торгівельних рядів.
Наразі у провадженні допитано в якості свідків майже 50 підприємців.

На підставі ухвал слідчого судді Луцького міськрайонного суду проведено ряд обшуків в приміщеннях Волинської обласної спілки споживчих товариств та у приватних підприємців, в ході яких вилучено документацію, що стосується проведення робіт з реконструкції торгівельних рядів, у зв’язку з чим слідчим призначено будівельно-технічну експертизу, тому остаточне процесуальне рішення буде прийняте на основі висновку Волинського відділення Львівського інституту судових експертиз.