Члени однієї з організацій, що виникли в Україні під час трагічних протистоянь на Майдані, на Рожищенщині вчинили дебош у відпочинковому комплексі «Мальованка». Як свідчать результати медичного огляду для встановлення факту вживання психоактивної  речовини і стану сп’яніння, чоловіки були добряче напідпитку. Наразі справа – на контролі у правоохоронців. Пише Волинський інформаційний портал.

На ранок 18 травня у відпочинковому комплексу «Мальованка», що розташований у селищі Дубище Рожищенського району, трапилася надзвичайна ситуація. Приблизно о пів на 6-ту ранку туди прибуло трійко чоловіків. Проте зовсім не для того, аби у приємній атмосфері зустріти початок нового дня. Як напишуть згодом у поясненні правоохоронцям особи, які вважають себе постраждалими у  конфлікті, візитери, котрі були напідпитку, почали в агресивній формі з’ясовувати певні питання, що жодним чином не входять до їхньої компетенції.

Отож, згідно з документом, підійшовши до адміністратора комплексу Лілії Чубай, чоловіки повідомили, що є членами рожищенської «Самооборони» (причому найстарший із них був у камуфляжній формі з нашивками цієї організації).  Одному з них, за свідченням очевидців, років 35-40, двом іншим – приблизно по 25. Перший, як з’ясується згодом – місцевий житель Валерій Шварцкоп. У документах по цій справі йдеться, що він є членом «Самооборони». Однак альтернативні джерела свідчать, щочоловік очолює у цьому районі «Правий сектор» (Виданню остаточно його приналежності з’ясувати не вдалося, тож сподіваємося, що прес-служби цих організацій допоможуть встановити істину. – ВІП)  Із ним також перебували Олександр Лисковський та Роман Ступіков. От саме цих чоловіків рано-вранці 18 травня зацікавило питання, чи сплачує податки директор комплексу Віктор Прокопчук (до речі, депутат Волинської обласної ради). І звернулися вони з ним до адміністратора.

Оскільки чоловіки, як зазначає Лілія Чубай, були агресивно налаштовані та ще й під градусом, вона вирішила зателефонувати до директора. Однак як тільки жінка повернулася до своєї кімнати, аби взяти мобільний, за нею пішов і згаданий вище Шварцкоп. Й одразу ж проявив небачене «геройство»: як згодом напише в заяві до правоохоронців постраждала, намагаючись з’ясувати, до кого телефонує жінка, чоловік у камуфляжі долонею вдарив її в обличчя, став ображати лайкою, словесно погрожувати тим, що взагалі застрелить (бо, на щастя, зброї або не мав, або не витягував). Насамкінець цієї бесіди зловмисник ще раз вдарив адміністратора в обличчя.

Те, як поводиться їхній колега, бачили й два інші візитери, бо теж підійшли до місця інциденту. Озвучивши ще кілька неадекватних до посади жінки вимог, чоловіки вийшли на вулицю. А не на жарт налякана адміністратор зачинилася у приміщенні зсередини.

На щастя, Лілії Чубай таки вдалося додзвонитися до Віктора Прокопчука, тож він швидко приїхав до «Мальованки». Директор комплексу, насамперед, теж підійшов до непроханих гостей, аби з’ясувати, що ж таки вони хочуть. Валерій Шварцкоп, відвівши Прокопчука на кілька метрів убік, почав кричати та лаятися, ще й погрожував фізичною розправою. Побачивши, що візитери добряче напідпитку, директор не став слухати цього вельми «культурного» монологу. Сівши в автівку, Прокопчук та Чубай поїхали до Рожищенського РВ УМВС у Волинській області.

Попри значне алкогольне сп’яніння, яке згодом підтвердить й експертиза, Валерій Шварцкоп теж сів за кермо свого «Хундая» та поїхав до райвіділку. Під час поїздки заледве не трапилася дорожньо-транспортна пригода – під час руху він «підрізав» керівника відпочинкового закладу, виїхавши на смугу руху його автівки.

Прибувши до правоохоронців, Віктор Прокопчук та Лілія Чубай написали заяви, у яких просять притягнути Валерія Шварцкопа до відповідальності. До речі, лише один із чоловіків, які спровокували інцидент, погодився пройти медичний огляд для встановлення факту вживання психоактивної  речовини та стану сп’яніння. Попри це, фахівці підтвердили, що всі ці люди були у стані значного алкогольного сп’яніння.

Як уточнили вже у СЗГ УМВС у Волинській області, наразі на двох зловмисників складені адмінпротоколи за статтею173 (дрібне хуліганство, покарання за яке передбачає або штраф, або громадські роботи, або виправні роботи, або адмінарешт до 15 днів). Матеріали передані на розгляд суду.

До речі, як стало відомо виданню під час з’ясування обставин НП, інцидент намагаються «зам’яти», аби ситуація не стала інформаційним надбанням громадськості. Причому вказівка втримати історію за сімома замками йде, зокрема, й від тих, хто називає себе новою демократичною владою, яка сіла у чиновницькі крісла після Революції гідності.