Прогулянка на вулиці в Слов’янську перетворилася для 12-річного хлопчика на справжній блокбастер, - пишуть Факти.

За легендою російської пропаганди, його нібито наскрізь пронизали кілька куль.

Причину російські журналісти знайшли миттєво. Нею стала георгіївська стрічка на грудях у підлітка.

В ефірі каналу «ОРТ» розповіли: саме в неї і поцілив меткий «український ворог». «З автомата в центрі міста був поранений 12-річний Ілля. Ілля вже йде на поправку, йому пощастило, життєво важливі органи не зачеплені», - зазначається в сюжеті «Новости ОРТ» від 15.05.2014 р. З огляду на серйозність травм, у Слов’янській лікарні знають секрети безсмертя, кажуть експерти. Адже після наскрізних поранень дитяче тіло майже без ушкоджень, як і після складної операції - лапаротомії, про яку свідчить пов’язка на животі в дитини.

Ось тільки чомусь немає обов’язкового дренажу. Та й начебто перебита рука не закріплена шиною. Скандальне відео потрапило в російський ефір вже за кілька днів після 9 травня, коли був поранений хлопець.

Але Ілля вже тоді вільно рухався та захоплено розповідав про інцидент. «Я думав, це петарда. Мені куля в голову летіла, я ухилився, і вона у вікно залетіла моїй сусідці», - зазначається в сюжеті «Новости ОРТ» від 15.05.2014 р. Військові лікарі, які знають про справжні наслідки зустрічі з «шаленою кулею», запевняють: навіть через тиждень після операцій хлопець не міг би не лише вільно рухатися, але й навіть стояти. Від траєкторії пострілу мали постраждати щонайменше діафрагма, легеня, ребра та шлунок, не кажучи про сильну кровотечу.

Медики впевнені: або пов’язки - це звичайні наліпки, або ж дата поранення навмисно притягнута до 9 травня. «З такими важкими травмами, як анонсується у сюжеті, на третій день після операції хлопець повинен якщо і встати з ліжка, то так бадьоро себе відчувати він не міг ніяк», - запевняє військовий хірург Володимир.

Спектакль на людському горі розіграли дійсно в Слов’янську. Цинічні епізоди російські журналісти відпрацювали в лікарні ім. Леніна.

Будівлю й хлопця із сюжету впізнала жителька Слов’янська, яка зараз перечікує війну в Запорізькій області разом із сотнями біженців із Донбасу.Матір п’ятьох дітей, Наталія, розповіла: у той час, коли до лікарні потрапив Ілля, вона була там зі своєю донькою. Каже, хлопця дійсно поранили, але хто стріляв – невідомо, і георгіївська стрічка тут точно ні до чого.

«Це наш хлопчик зі Слов'янська, Іллюшка. Ми не знаємо, хто стріляв, звідки куля. Ніхто не бачив ні стрілка, нікого. Просто хлопчик поранений і все. Бомблять, сильно. Хто бомбить, ніхто не знає», - каже жителька Слов’янська Наталя.

Поки на простріляних долях і необізнаності жителів Донбасу російські ЗМІ продовжують складати брехливі легенди про українців, місцеві мріють, аби якнайшвидше зникли приводи для трагічних сюжетів і закінчилося братовбивство.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ